Over ons

Kinderfysiotherapiepraktijk Amersfoort bestaat uit:

Ianthe van der Deijl
Ianthe is sinds 1 maart 2014 praktijkeigenaar van Kinderfysiotherapie Amersfoort. De werkdagen van Ianthe zijn maandag, dinsdag, woensdagochtend en vrijdag. Ianthe werkt sinds 2010 als kinderfysiotherapeute. Niet alleen werkte zij in eerstelijnspraktijken, Ianthe werkte ook bij een instelling en bij een kinderdagcentrum voor verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen. Ianthe heeft ruime ervaring met onder andere het werken met zuigelingen en kinderen met autistiforme aandoeningen. Aangezien de ontwikkeling van het bewegend functioneren vaak nauw gekoppeld is aan het interpreteren en verwerken van (omgevingsprikkels)prikkels, heeft Ianthe in 2019 de opleiding Sensorische Integratie afgerond. Op deze manier kan zij zowel hulp bieden bij problemen met de motorische als met de sensorische ontwikkeling. Vanuit haar interesse in het werken met zuigelingen is Ianthe betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken naar deze doelgroep. Meer informatie kunt u vinden op haar Linkedin profiel.

Carlijn van Barneveld
Carlijn is tevens sinds 1 maart 2014 praktijkeigenaar van Kinderfysiotherapie Amersfoort. De werkdagen van Carlijn zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Carlijn werkte eerder als kinderfysiotherapeute bij meerdere eerstelijnspraktijken. Meer informatie kunt u vinden op haar Linkedin profiel.

Gabrielle van Asbeck

Na de basisopleiding fysiotherapie heeft Gabrielle de driejarige opleiding kinderfysiotherapie afgerond. Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben in een instelling voor gehandicapten, een dagverblijf voor kinderen met een beperking, en een mytylschool werkt zij nu >20 jaar in de particuliere praktijk als gespecialiseerd kinderfysiotherapeute. Vanuit de praktijk behandelt zij tevens veel kinderen met ERBSe parese, orthopedische klachten, oncologie, baby’s met een voorkeurshouding etc. Gabrielle heeft zich de laatste tijd extra geschoold in sportklachten bij kinderen.
Naast haar dagelijkse werkzaamheden is zij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek van de Hoge School Utrecht. Tevens is zij trainer voor kinderen met een slechte loopfunctie die sporten met een Racerunner bij Atletiekvereniging Triathlon. www.racerunning.nl